Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин 95 или OMV Super 100

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Горивата на Лукойл наистина съдържат повечко сяра, както каза Мъри. Това важи и за нафтата им. КОнтролът на качеството на Шел и ОМВ е доста сериозен. Познавам хора, които се занимават точно с отбиране на проби и анализ
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
      Горивата на Лукойл наистина съдържат повечко сяра, както каза Мъри. Това важи и за нафтата им. КОнтролът на качеството на Шел и ОМВ е доста сериозен. Познавам хора, които се занимават точно с отбиране на проби и анализ
      Тоест? Да се придържаме към Шел и ОМВ Пак разногласия, и пак човек не може да си направи едностранно заключение от къде да зареждаме по-качествено
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Ай ся дееба тия 10 годишни таралясници /дет ги караме/ баси ко ги глезите все едно са ферари-та и ламбо-та, BTW у БГ ако не сте разбрали има само един производител на горива...и тия приказки за контрола са лъжа и измама/да сте чули за глобен или наказан бензинджия?/, те и за тва въпросните тарялясници горят по 10+
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Re: Benzin

Първоначално публикувано от sirius1980
          Muri, ти от къде зареждаш сега? Щот аз съм чувал че на Лукоил са най-свестни горивата щот се правят в рафинерията в Бс а пък другте зареждат от Илиянци тук в сф (ОМВ Шел и другите там и го разреждат кой как си иска...) имам роднина който преди около година караше цистерна
          ОМВ и ЕКО Елда
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

След множество проби между 95 и 100 установих, че 95-цата е по-доброто гориво за моята кола. със 100 ми харчи повече (минавам средно с 10 км по-малко, отколко с 95), а вървежа - същия. Пламен от Ванто ми обясни, че за да има разлика във вървежа си трябва по-съвременен компютър на двигателя, който да ти определя момента на детонация на горивото според неговото октаново число. По-старите машинки си имат точно зададен параметър и ако ще 120 октана да сложиш пак няма да има разлика. При мен равносметката е такава: 20 лв. OMV 95 Unleaded = 80 км. градско. По груби сметки това прави към 12 л. на 100 км. Странното е, че стила на каране не дава почти никаква разлика. Пробвал съм каране с превключване на горна скорост при 1500 оборота макс. и с ръчки - се тая - 12. Какво да кажа - кола с характер :P . Надявам се да е нормално.
            Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Charmario, затова че при различев начин на каране харчи еднакво, съм съгласен. Като реша да мизерствам и над 1500 оборота не вдигам, разхода ми разбива всякакви представи за икономично каране. Но си мисля, че това не е правилния начин, защото двигателя не работи в оптималните му обороти и се тормози. Затова си карам как си знам. А иначе OMV100 само мога да го похваля, усетих наистина мощността на колата, в повечето случаи с 95 като настъпя газта и се чува повече бучене и мъчене, отколкото звука на двигателя, докато при 100 не беше така. Обаче цената не ме кефи и си я мъча
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

И при мене ми се струва,че с 100 октана ми гори малко повече,а за вървенето има малко разлика,ама може и да си втълпявам
                Една е Alfa и то завинаги

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL
                  Charmario, затова че при различев начин на каране харчи еднакво, съм съгласен. Като реша да мизерствам и над 1500 оборота не вдигам, разхода ми разбива всякакви представи за икономично каране. Но си мисля, че това не е правилния начин, защото двигателя не работи в оптималните му обороти и се тормози. Затова си карам как си знам. А иначе OMV100 само мога да го похваля, усетих наистина мощността на колата, в повечето случаи с 95 като настъпя газта и се чува повече бучене и мъчене, отколкото звука на двигателя, докато при 100 не беше така. Обаче цената не ме кефи и си я мъча

Абсолютно съм съгласен с теб за икономичното каране и именно заради това вече не я мъча мойта да се влачи по пътищата, но бях длъжен да пробвам, защото в началото не бях подготвен психически за числото 12. Сега - повечко газ и тя, и аз сме спокойни
                  Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Working...
                  X